ЛЮТВИ МЕСТАН ГАЗИ КАЛТА НА ШЕСТИ КВАРТАЛ В НОВА ЗАГОРА

Огромен брой жители на Шести квартал в Нова Загора посрещнаха председателя на партия ДОСТ г-н Лютви Местан и водачката на Сливенската листа на Обединение ДОСТ г-жа Емине Онбашъ. Най-напред те споделиха, че за първи път от 27 години лидер на партия стъпва в калта на техния квартал и с много болка започнаха да изброяват проблемите на тежкия си живот.

 Г-н Местан изрази съпричастността си към тези онеправдани граждани на България. Той се възмути, че 27 години улиците на Новозагорския Шести квартал са в дупки и с гъста кал. Няма и водоснабдяване – водата се доставя в каруци. Няма детски градини за децата, въпреки че Законът за предучилищното и училищното образование вменява задължение на родителите децата да посещават детска градина след четиригодишна възраст. Председателят на ДОСТ изрази разочарованието си, че местната власт в Нова Загора е превърнала в гето Шести квартал и е подложила жителите му на пълна дискриминация – етно-религиозна и социално-икономическа, която е равна на геноцид. Хората пък му споделиха раочарованието си от факта, че дългогодишният народен представител от ДПС Янко Янков не е стъпвал тук и е останал безучастен към съдбата им.

 Пред развълнуваното до краен предел многочислено събрание г-н Местан пое ангажимент още в първите дни на 44-то НС да не остави на мира изпълнителната власт, докато не се асфалтират улиците, не се изгради ВиК мрежа, не се построят детски градини в обречения на злокобно битие Шести квартал.

Председателят на ДОСТ заяви отговорно, че всяка година ще се явява пред съда на очите на тези „страдалци“, за да се отчита за направеното и за предстоящето. Г-н Местан заяви, че България ще бъде наистина евроатлантическа държава, когато измъчваните от властите жители на Шести квартал забравят за калта по улиците, когато в домовете им потече вода от чешми, когато децата посещават детска градина и се образоват по държавните стандарти в България.

 Жителите на Шести квартал изразиха горещите си надежди, че г-жа Емине Онбашъ ще бъде тяхна трибуна и тяхна закрила и това е цената на техния вот с №13 за ДОСТ на 26 март.

      ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

      НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код