http://www.gramofona.com/izbori-2017/aydoan-ali-darjavata-ne-tryabva-da-sluji-samo-na-bogatite-no-i-na-naroda-si

Айдоан Али: Държавата не трябва да служи само на богатите, но и на народа си

Срещи с жителите на бургаското село Драганово и квартал Рудник направиха вчера кандидатите за депутати от Обединение ДОСТ от 2-ри МИР-Бургас. Водачът на бургаската листа за предсрочните парламентарни избори Айдоан Али прекара два часа в разговори с местните от село Драганово. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители Исмаил Юмер, Шабан Вурал, младата надежда на ДОСТ Нури Нури и Селих Метраш. Айдоан Али представи акцентите в програмата на Обединение ДОСТ.

На първо място от партията настояват да се приеме проект за „Закон за предотвратяването на корупцията и незаконно придобитото имущество. От ДОСТ считат, че е необходима ревизия на корупционните практики в местната власт, както и засилване на вътрешния мониторинг и контрол по разпределение и разходване на европейските фондове.

Айдоан Али бе категоричен, че са нужни условия за насърчаване на семейния и фамилен бизнес в страната, с акцент в районите с трайна безработица. Водачът на бургаската листа бе категоричен, че трябва да се опростят административните и регулаторни изисквания към малките фирми.

Другите важни приоритети на Обединие ДОСТ са социалната политика, здравеопазването и образованието. Али наблегна на това, че възрастните хора трябва да получават подобаващо високи пенсии, а всички деца с тежки и труднолечими заболявания –безплатно лечение в страната и чужбина.

Водачът на бургаската листа поздрави всеки един поотделно от присъстващите в квартал Рудник. Там местните и кандидатите за депутати дебатираха по важни за страната въпроси като безработица, икономика на страната, доходи.

„Ние ще спечелим сърцата на избирателите. Държавата не трябва да е услуга само на богатите, а да служи и на народа си”, каза Айдоан Али.

Според него трябва да се направи сериозна съдебна реформа, а върховенството на Закона да се спазва. По този начин държавата ще спечели доверието на външните инвеститори, за да имаме работеща икономика, от която ще се генерират по-високи доходи”, допълни още Айдоан Али.


Младата надежда на ДОСТ Нури Нури бе категоричен, че хората не трябва да продават бъдещето на децата си както досега. „Ние не искаме да има хора втора класа, както и не искаме да сме Европа на втора скорост”, изрази мнение кандидатът за народен представител. Заедно с кандидатите за депутати бе и областният председател на ДОСТ д-р Бирджан Йозтюрк. Днес в Бургаска област пристига председателят на партията г-н  Лютви Местан. Той ще се срещне с жителите на Айтос и Руен.


http://www.gramofona.com/izbori-2017/aydoan-ali-darjavata-ne-tryabva-da-sluji-samo-na-bogatite-no-i-na-naroda-si


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код