Работа и доходи обеща водачът на листата на ДОСТ Косьо Михайлов на хората в село Долни Цибър

 Водачът на листата на обединение ДОСТ за област Монтана Косьо Михайлов се срещна с жители на село Долни Цибър, община Вълчедръм. Над 300 души от Долни Цибър, Вълчедръм, а също живеещи в общините Лом, Медковец и Якимово присъстваха на срещата и изразиха подкрепа за Михайлов и листата на ДОСТ в региона. Залата на най-голямото местно заведение се оказа тясна, за да побере желаещите да разговарят с Михайлов и Румен Цанков от листата на ДОСТ.

В началото на срещата бе представена програмата на ДОСТ и основните приоритети в нея. След това Косьо Михайлов – Касим представи себе си и идеите си за съживяване на областта.

 „Управлявалите до сега партии пренебрегваха Северозападна България и умишлено държаха хората в този край бедни. Искам това да се промени и се надявам хората от Северозапада вече да подкрепят кандидати, които наистина искат да направят нещо за тях“, обяви Михайлов. Той констатира, че през последните 27 години многократно е имало избори, много кандидати са обещавали различни неща, но и до днес в село Долни Цибър около 1000 души живеят без водоснабдяване и вадят вода от дълбоки герани в дворовете си. За толкова години пътят до селото не е ремонтиран нито веднъж и е осеян с дупки, в голямото село не е разкрито нито едно предприятие и голяма част от младите са го напуснали, за да търсят препитание в големите градове или в чужбина. Михайлов заяви, че за разлика от тези кандидати, той предлага конкретни неща – да изпарти в Германия поне 50 семейства от Долни Цибър, като за тях бъде осигурена работа в месопреработвателно предприятие по договор, квартира и заплата от 1500 евро. Той очаква, че след това същите хора ще се върнат в селото с пари, ще инвестират в някакъв бизнес и ще помогнат за съживяването му. Косьо Михойлов е имал разговори с инвеститори от Германия и Норвегия, които са изразили желание да инвестират в региона като разкрият много работни места в животновъдството и преработвателната промишленост. „Ще помагам, без значение дали ще бъда ваш депутат или не, защото искам да съживя региона и село Долни Цибър“, обяви Косьо Михайлов под бурните аплодисменти на събралите се хора.
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код