СТРАШНО Е, КОГАТО ДУХОВНИЦИ СИ ТРЪГВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ОГОРЧЕНИ

Дали си тръгна Кортезе, или България го прогони?

 Тръгна ли си от България католическият свещеник Паоло Кортезе, или на практика бе „прогонен“. Прогонен в кавички, защото няма държавен акт.

Няма съмнение, че оттеглянето му не е доброволен акт, а е своеобразна форма на протест, изразен с присъщата на истинския духовник кротост.

Белене е мрачен ескиз от демократичния портрет на България, за съжаление. Един духовен служител на Бога дари подслон на семейство бежанци в Белене и върху него се стовари човешкото несъвършенство – заплаха за живота. Тежко разпятие на човещината ли е Белене, или срив на толерантността и притеснителен трус в човешката любов? Каква е тази „лава“, която клокочи сега в България?

А не толкова отдавна в Президентството Кортезе прие награда от г-н Плевнелиев с думите „Сега съм българин.“. Днес е вън от България. Кой вдигна ръка срещу Отеца? Кой хвърли камък по Божията любов за семейството бежанци?

Каква филтрация тече в Белене? Накъде върви държавата със знаци от Елин Пелин и Белене? Кой ще поеме политическата отговорност за незримата „Инквизиция“ на човешката солидарност?

Белене не може да е Ад за демокрацията, нито Чистилище за всеки, който не е православен. Бог е Любов. България не е низвергната Земя.

ДОСТ не приема България да е „разглобена“. Нито да е „Инквизиция“ за Демокрацията. Нито пък „Гулаг“ за толерантността и човеколюбието. Нямаме право на поглед назад и на стъпки обратно.

       ЛЮТВИ МЕСТАН

       ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код