Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер поръча побой и арест на кандидат-депутат от ДОСТ

Братовчеди на местния феодал кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер пребиха и арестуваха незаконно четвъртия кандидат за народен представител в листата на Обединение ДОСТ в Хасковски избирателен район г-н Ибрахим Ибрахим

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ОБЛАСТНИЯ ЩАБ НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ В ХАСКОВО

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, областният координатор и втори в листата на Хасковски избирателен район г-н Себахтин Халил и кандидатът за народен представител г-н Ибрахим Ибрахим дадоха пресконференция в офиса на ДОСТ в Хасково. Повод за пресконференцията бяха незаконните действия от страна на общински служители и охранители в общ. Минерални бани, поръчител на които е самият кмет на общината Мюмюн Искендер.

Вчера по време на разлепване на агитационни материали върху г-н Ибрахим Ибрахим е извършено физическо насилие, след което е арестуван от цивилни лица и общински служители с белезници и откаран в местното полицейско управление, а след това - при кмета на общината, където му е съставен акт за „извършено нарушение“. Това е самоуправство, защото законът не дава правомощия на служители на СОТ да арестуват граждани, да не говорим за кандидат за народен представител, който се ползва с имунитет.

Във връзка с този скандален случай лидерът на партията г-н Местан отправи няколко въпроса, отговор на които очаква от министъра на вътрешните работи:

- След като полицията е видяла, че кандидат за народен представител е докаран с белезници, защо не е предприела никакви действия спрямо извършителя на тежкото престъпление?

- Защо полицията не е предприела действия срещу поръчителя на тежкото престъпление?

- Защо полицията съучаства в репресията срещу кандидат за народен представител от Обединение ДОСТ?

Г-н Ибрахим Ибрахим ще подаде Жалба до Окръжния прокурор в Хасково и до Директора на Областната полиция.

Ако България е правова държава, трябва да бъдат предприети незабавни действия за търсене на наказателна отговорност както от извършилите побоя върху кандидата за народен представител двама братовчеди на кмета на общината, така и от служителя на СОТ, позволил си да арестува с белезници кандидат за народен представител, в това число и срещу престъпното бездействие на местната полиция. Разбира се, наказателна отговорност трябва да бъде потърсена и от Кмета на Общината.

Този случай показва истинското грозно лице на ДПС в общини като Минерални бани, в които избирателите са заклещени във феодалните окови на местния владетел кмета. Мисията на ДОСТ е да разкъса феодалните окови, в които са държани българските граждани в такива общини. Въпреки репресията ние ще успеем – Обединение ДОСТ ще успее.

      ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗОРЕН ЩАБ

      НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код