26 МАРТ ЩЕ БЪДЕ НОВИЯТ „10 НОЕМВРИ“ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ

„За стотици хиляди български граждани, които преживяха трагедията на Възродителните процеси от 1971-1973 и 1984-1989 г. и през май 1989 г. разклатиха основите на комунистическия режим със своите мирни протести, истинската свобода ще настъпи едва на 26 март, когато с гласа си за Обединение ДОСТ ще се освободят от феодалните окови на ДПС. В този смисъл 26 март ще бъде техният 10-ти ноември.“ Това заяви председателят на ДОСТ пред близо 500 членове и симпатизанти на партията в препълнената зала в гр. Джебел.

Преди това председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан и зам.-председателят г-н Мехмед Ходжа заедно с кандидатите за народни представители от листата на Обединение ДОСТ г-жа Михриджан Изет и г-жа Фатме Мехмед откриха нов офис на партията в Джебел, след което участваха в работна среща с общинските председатели. Домакин на срещата в новооткрития офис бе областният координатор на Кърджали и кмет на град Джебел г-н Бахри Юмер.

Програмата на Централния лъч продължи с предизборна среща на екипа на ДОСТ с избиратели в града. В залата на читалището жителите на Джебел посрещнаха на крака с възгласи ДОСТ г-н Лютви Местан и придружаващия го екип. С думи от текста на песента „Време е за ДОСТ“ г-жа Фатме Мехмед откри предизборното събрание на Обединение ДОСТ. След нея думата взе г-жа Михриджан Изет, която увери присъстващите, че вече има политическа алтернатива, способна да защитава техните права. Тази алтернатива е ДОСТ.

В емоционалното си слово г-н Местан призна, че въпреки че не е роден тук, се чувства джебелчанин, защото политическата му кариера започва от този град. „Тогава сегашният кмет на Джебел г-н Бахри Юмер ми подаде ръка, но по-важното е какво направи миналата година – имаше смелостта да бъде единственият кмет, подкрепил открито новата политическа сила ДОСТ.“, допълни г-н Местан. Сред оттекващите в залата силни въодушевени скандирания „ДОСТ ДОСТ ДОСТ“ лидерът на партията увери избирателите, че ще продължава да се бори всички граждани на Р България да бъдат интегрирани със своята непокътната идентичност, и на всички нападки, обвинения и обиди ще отговаря с песен за приятелството, за братството, за това мюсюлмани и християни да са заедно и с обща съдба.

Обединение ДОСТ ще води политика в името на свободата и солидарността като основа на модерното гражданско съзнание в евроатлантическа България.

     ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ НА

     ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ
     


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код