ПОЗИЦИЯ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ

 

На 8 Март 2017 г. със свое Решение №4430 ЦИК постанови спирането на предизборния клип на Обединение ДОСТ заради „накърняване на добрите нрави“.

Мотивът на ЦИК е абсолютно несъстоятелен и повече от скандален. „Накърняване на добрите нрави“ е, че „във въпросния клип… наистина се разпознава Негово Превъзходителство посланикът на Р Турция в България г-н Сюлейман Гьокче“, пише в Решението си ЦИК.

След хилядите, които почитат паметта на героите от съпротивата срещу комунистическия режим и жертви на Възродителния процес, е посланикът на Р Турция, приела „депортираните“ от тоталитарна България турци и мюсюлмани.

Кое собствено „накърнява добрите нрави“ и кои „добри нрави“ са накърнени?

Почитането на жертви на комунистическия режим и Възродителния процес ли е това, което накърнява?

Кое и какво накърнява посланикът с присъствието си сред хилядите и защо, как, поради какви разпоредби на какви и кои закони?

Как точно се съотнася актът на „разпознаването“ с Протокола и Дипломацията?

Чий стил следва или заимства ЦИК, преди това СЕМ с лексемата „разпознава“ и как значението на „разпознава“ се разполага в скандалното дефиниране „накърнява добрите нрави“?

Кой „насилва“ усилието на разпознаваемостта (?!) на дипломат, което са си наложили СЕМ и ЦИК на 6 март в 8:05 по БНТ, Канал 1?

Защо не ни съобщават кои са „добрите нрави“, „накърнени“ от разпознаваемостта на Негово Превъзходителство г-н Сюлейман Гьокче?

Чии са тези нрави, та ние в Обединение ДОСТ не ги знаем или ни е забранено да знаем?

С това си Решение ЦИК не се ли „грижи“ за националистическите страсти в българското общество и съгласно кое страстите от преддемокрацията са нрави в гражданското общество на евроатлантическа България?

Разбира се, Обединение ДОСТ ще обжалва емоционалните мотиви в Решението на ЦИК пред ВАС в установения за това срок и няма да промени клипа си, който е в пълно съответствие с разпоредбите на Изборния Кодекс.

Никаква репресия на какъвто и да е държавен или друг орган в Р България не е в състояние да спре победния ход на ДОСТ.

                                                                     ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

                                                 НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код