http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/evgeniy-mihaylov-osaditelno-i-prestapno-li-e-da-podnesesh-tsvetya-na-zhertvi-na-komunisticheskiya-rezhim

Евгений Михайлов: Осъдително и престъпно ли е да поднесеш цветя на жертви на комунистическия режим?

ДОСТ не е етническа коалиция, тя ще прескочи 4-процентната бариера, за да предлага десни политики и да наложи антикомунистически закони, казва кандидат-депутатът

Осъдително и престъпно ли е да поднесеш цветя на жертви на комунистическия режим. Всички в България се занимават с ДОСТ и Турция, а не с това, че консултации в Русия доведоха да избирането на президента Радев. Това коментира Евгений Михайлов, кандидат за депутат от гражданската квота на ДОСТ по Нова ТВ. Той отговори на въпрос за участието на турския посланик в клип на партията, който бе спрян от СЕМ. Според него турският дипломат е хванат в кадър по време на масова сцена на поднасяне на цветя пред жертвите на Възродителния процес и е част от едно огромно множество от няколко хиляди души, които искат да има памет да миналото.

 „ДОСТ не е етническа коалиция. Ако тя прескочи 4-процентната бариера, ще може да предлага десни политики и да наложи антикомунистически закони”, аргументира се още Михайлов и добави, че по време на последната му обиколка в Родопите е бил посрещнат радушно и със сълзи на очи. „Всички говорят за ДОСТ, но никой не говори за „Атака“, която в момента също се явява на избори, а преди години откри кампанията си в Москва, на руски език“ припомни още той.

Кинорежисьорът отговори и на въпроса - допустимо ли е турски министър да агитира за българска партия. Михайлов посочи, че все още няма точен превод на думите на турския социален министър, но все пак той изразява отношение към близо половин милион български граждани, които в годините на комунизма бяха насилствено изгонени от родината си. Кандидат-депутатът се аргументира, че България и Турция са партньори в НАТО и едва ли на турската страна ще и е безразлично, дали до себе си има европейски съсед или зависима от Русия страна, ориентирана към Евразия. Според не без значение е и фактът, че гласовете на българските турци и мюсюлмани в продължение на 27 години са монополизирани от ДПС и Сараите, които са творение на тайните комунистически служби и днес обслужват техните обръчи.

Евгений Михайлов изрази още учудването си, че българските медии са се вторачили в ДОСТ и нейния лидер, а мълчат гузно, че други партии провеждат открита московска и антибългарска политика у нас. Нелогични били и двойните стандарти - преди време, в продължение на години партиите и медиите мълчаха когато ДПС получаваше и гласове и щедри помощи от Турция, а Доган внушаваше, че българският път към Европа минава през Босфора.

Поръчковите медии правят огромна безплатна реклама на ДОСТ, хората в районите на страната усещат истината, не се поддават на манипулации, защото не искат повече да бъдат управлявани като стадо. За мен лично спекулации са и внушенията, че ДОСТ е някакъв проводник на турски интереси у нас. В Програмата на партията ясно е записано, че тя твърдо ще отстоява единството и цялостта на България, добави Михайлов.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код