ДЕПЕСАРИ ИЗПОТРОШИХА ОГРАДАТА НА ОБЩИНСКИЯ КООРДИНАТОР НА ДОСТ В ЦАР КАЛОЯН - САБРИ ДЮКАНДЖЪ


Снощи по тъмно депесари са изпотрошили оградата на общинския координатор на ДОСТ в Цар Калоян. След Парламентарните избори през 2017 година, на които ДОСТ постигна неочаквано за самозабравилите се депесари висок резултат, Сабри Дюканджъ е заплашван редовно от местните гавази на Сараите. Вместо да се огъне, Дюканджъ продължъ още по-категорично да налага политиката на ДОСТ в община Цар Калоян и това явно е изкарало от нерви депесарското ръководство. Те са прибегнали до груба физическа сила, понеже явно нямат политически оргументи. Листата им, която на практика се води от Делян Пеевски, е скандално слаба и не се припознава от редовите членове и симпатизанти. Те я възприемат като поредна гавра на Доган с общността, след като на предишните Парламентарни избори Почетният ги принуди да гласуват за двама бивши народни представители на АТАКА, които станаха водачи на листи на ДПС (Слави Бинев и Камен Петков).

По време на цялата кампания ДПС не се занимава нито БСП, нито с ГЕРБ, нито с крайните националисти. Техният основен дерт е ДОСТ, защото само ДОСТ разкрива истинското предателско лице на ДПС като партия, която издига паметници на възродители - на ген. Атанас Семерджиев във Велинград и на Пенчо Кубадински в Лозница. ДОСТ е партията, която разкри безхаберието на техните кметове за състоянието на гробовете на убитите по време на Майските събития от 1989г. в Североизточна България. Буренясали гробове на фона на лъскави сараи, яхти и къщи за гости с корупционни пари. Точно тази смела и последователна политика утвърждава ДОСТ като алтернатива на ДПС и нова надежда за избирателите.

Сараите са изнервени. Особено грозна е постъпката на общинския кмет на Цар Калоян Дауд Аляоглу и на общинския председател на ДПС Гюнай Узунали, които са заплашили с физическа саморазправа и изгонване от града не кого да е, а известния политически затворник и основател на нелегалната организация на турците против комунистическия режим - Неджметтин Хак, който заедно с областния координатор на ДОСТ Русе Зеки Исмаил са пристигнали в Цар Калоян, за да изразят подкрепа на Сабри Дюканджъ.

Неджметтин Хак е един от създателите на ДПС, дори се смята, че е истинският основател, днес е опасно неудобен за Доган, защото е един от първите, които разкриха истинското му лице. Неджметтин Хак днес е в ДОСТ и е член на ИС на партията, но това не дава основание на самозабравили се типове от ДПС да се държат хулигански с един истински герой, лежал по затворите, а преди това месеци наред в единичната килия на Следствения отдел, за да защити правото ни на име, език, религия и култура. ДПС трябва да си зададе въпроса защо губи хора като Неджметтин Хак, защо той и други герои като Рамадан и Ибрахим Рунтови (Куруджу), както и внуците на Нури Адалъ са в ДОСТ и в листите на ДОСТ. Отговорът е ясен - ДОСТ е партията, която върви по техния път, начертан още в комунистическите зандани. ДОСТ никога няма да се превърне в партия на олигарсите, които с корупционни пари строят сараи за Вожда. ДОСТ ще защити правото на всеки за неприкосновена идентичност и достоен живот. Ето с това сме по-силни от мръсните пари, мръсната власт и агресия на продажниците от ДПС.

Пресцентър на ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код