ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК БЕЗ ДЕПЕСАРИ!


Днес Джебел отбеляза 30 годишнината от Майските събития от 1989 година, поставили началото на края на комунистическия режим в България. За разлика от предишните три години, през които ДПС с платени наемници от други краища на страната тровеше празника на джебелчани с политически провокации, тази година празникът бе истински и прекрасен. Нямаше ги агресивните депесари. И не защото са променили нрава си (за определени биологически видове това е невъзможно), а защото се уплашиха от реакцията на ДОСТ.


Партия ДОСТ заяви, че няма да политизира празника, но ако ДПС го направи, ще отговори мълчаливо с 2 транспаранта с лика на Нури Адалъ и кандидатите от листата на ДОСТ, сред които са внуците му Юзджан и Нуршен Адалъ. Надписът върху транспаранта “АДАЛЪ ИЛИ ПЕЕВСКИ-ИЗБОРЪТ Е ВАШ!” предизвика истинска паника в Сараите и те избраха да свият гузно опашки и да преместят пътуващия си митинг (цирк) в Момчилград. Вероятно са очаквали площадът на Джебел да остане празен. Нищо подобно. Водени от председателя Местан и кандидатите за ЕП от листата, сред които бе водачът Бюлент Хасанов, дошъл специално от Русе, хиляди заляха площада, за да чуят приветсвените слова на кмета Бахри Юмер и официалните гости.


 Верни на принципната си позиция, че нито Майските събития (1989г.), нито Декемврийските (1984г.) могат да се присвоят от която и да е партия, защото те са дело не на партии, а на цял героичен народ, ДОСТовете застанаха сред хората без партийни символи - знамена, шапки и прочее. ДОСТ за пореден път показа далеч по-висока политическа култура от агресивните, но този път уплашени, депесари.

По-късно, след официалната част от празника, офисът на ДОСТ бе посетен и от гостите и от стотици членове и симпатизанти. Пред тях г-н Местан заяви, че българската социологията отново ще се изложи по отношение на прогнозата си за ДОСТ.


 “Дори не ни включват в социологическите прогнози или, ако някоя агенция все пак го направи, ни отрежда 0,1%. Подкрепата за нас ще бъде десетки пъти по-висока, а грешка от 15 пъти вече не е просто непрофесионализъм, а ще се окаже изпълнение на долнопробна политическа поръчка. Така беше и на Парламентарните избори - при прогнози от 0,1%, постигнахме цели 3%, или 30 пъти повече. Затова - горе главите! Нямаме пари, с които хората на Ахмед ефенди купуват избиратели, раздавайки кафета “Мехмет ефенди”, но сме богати на идеи и със силни кандидати.”, заключи Председателят на ДОСТ.


Пресцентър на ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код