ЕВГЕНИЙ МИХАЙЛОВ - " АХМЕД ДОГАН НЕ Е В РЕАЛНОСТТА"


"...Ако някой от Европейския съюз говори реално за приоритет на СВОБОДАТА, ТОЛЕРАНТНОСТТА, ОТГОВОРНОСТТА и дори на сигурността и стабилността - значи не познава реалността. Няма такова нещо. Не виждам следващите 10 години да има условия за романтична политика..."

Това е цитат от предколедното слово на Ахмед Доган от 17 декември 2015 г., седмица преди разправата с Лютви Местан, което сега си припомних с любопитство.

Днес, Ахмед Доган явно се опитва да се върне в “романтичната политика” с една “петилетка" предсрочно и в обръщението си до избирателите на ДПС той иска прошка от тях и заявява:

"…Политическият код на ДПС се основава на постоянното подмладяване и непрекъснато движение към по-добри условия на живот с по-голяма СВОБОДА, ОТГОВОРНОСТ и ТОЛЕРАНТНОСТ. От възникването си ДПС винаги е залагало на младостта и бъдещето. Затова се обръщам към разсърдените и разочарованите: ако има допуснати грешки в близкото минало – Простете! …”

Какво ли се е случило с Амед Доган за да цитира дословно наименованието на партията на Лютви Местан ДОСТ (ДЕМОКРАТИ за ОТГОВОРНОСТ, СВОБОДА и ТОЛЕРАНТНОСТ) и с това да моли за прошка, хората, които той експлоатира години наред като едър робовладец? Явно причината не е в припознаването на романтизма…

Отговорът е СТРАХ!

Този човек или не е в релността или изпитва панически страх от ДОСТ, иначе нямаше да напише:

“…Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си...”

Ахмед Доган по същество признава, че заради предателската си политика губи избирателите си. Но скрит в Сараите си не дава отговор с какво ги е разочаровал. Но както самият той казва преди да отстрани Местан:

"...Няма изолирани действия. Всичко е във всичко. Дори, когато правим нещо несъзнателно, ние подпомагаме или захранваме процеси, които са извън нас, но рефлектират непосредствено и върху нашето съзнание, нашата държава, нашия свят…”

Да, “всичко е във всичко”. Но Доган не дава отговор с какви пари е купил ТЕЦ за 38 милиона лев, с какви пари е построил Сарая в Бояна и двореца на морето край село Росенец.

Няма и кой да го попита защото “разпределя порциите” и на тези, които са длъжни да го питат.

Той е неприкосновен защото както сам се хвали ”всичко в тази държава зависи от едно негово намигване”.

Неприкосновенни са дори и подопечните му, сред които е и сегашният му изпълнителен директор Мустафа Карадъйъ. Медиите разполагат с информация за цели 5 къщи за гости – 4 на негови близки и роднини, а с тази на майка му стават 5.

Корумпираната от Доган държава може да си отиде дори заради един апартамент, министри са принудени да подават оставки, но ако си член на Сарайския кръг можеш да имаш ТЕЦове за десетки милиони, летни и зимни Сараи, медийни империи, цели 5 къщи за гости с европейски пари и косъм няма падне от главата ти.

Ето за тези тежки въпроси Доган мълчи и затова исканата прошка от избирателя няма никаква стойност Затова няма да я получи. 

Едно със сигурност ще получи – наказателен вот!

Доган знае това, защото болезненно усеща настроенията на избирателите. Та нали през 2015 предколедно им споделя:

“… В етнологията има един интересен термин - морфичен резонанс, който отчита именно вътрешната пулсация на общността. Ето, аз просто ви усещам, убеден съм - вие също ме усещате, дори без да говорим. Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се ебавам…”

Но и избирателите, сега, през 2019 г., “не се ебават”…

Стотиците милиони корупционни пари, с които ДПС отново ще купуват избиратели в Северна и Северозападна България няма да компенсират загубата на традиционния избирател.

На тях, на традиционните избиратели, Доган дължи отговор на най-тежкия въпрос, който виси със страшна сила като Дамоклев меч над политическата му глава – Защо на изборите, които се провеждат в навечерието на 30 годишнината от майските събития и протестите срещу “възродителния процес”, трябва да гласуват за Пеевски, а не за внуците на Нури Адалъ?


Юзджан и Нуршен -внуците на легендарния борец за човешки права са в листата на ДОСТ!

И избирателите ще направят ДОСТойния избор! И ще вкарат Доган в реалността!

Накрая ще завърша с финалните думи от предколедното слово на Властелина на Сараите от преди четири години, които, сигурен съм, че и сега кънтят молитвено в главата на Амед Демир Доган:

“…Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса. Амин!"

Евгений Михайлов 

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код