БИЛБОРДЪТ НА ДОСТ, КОЙТО ИЗКАРА ОТ НЕРВИ ДПС 


Кметът на община Кирково, обл. Кърджали Шинаси Сюлейманов е отправил заплахи към собственика на фургона, който е нает от ДОСТ и на който е залепен билбордът на партията, незабавно да го разлепи, като в противен случай фургонът щял да бъде подпален.

Кметът подпалвач от ДПС, който на 5-ти май се прочу с глупашкото си твърдение, че “и Пророкът Мохамед е почнал политиката си от джамиите” в опит да оправдае политическата си реч в “ЙЕДИКЪЗЛАР ДЖАМИ” явно е притеснен от посланието на ДОСТ. На фона на снимката на легендарния Нури Адалъ и кандидатите от Кърджали в листата на ДОСТ, сред които са и внукът и правнучката на българския Нелсън Мандела се чете призив “АДАЛЪ ИЛИ ПЕЕВСКИ - ИЗБОРЪТ Е ВАШ!”.

ДОСТ не разбира притесненията на Сюлейманов, които, по всичко личи, не са само негови. Притеснени са и партийните му началници. За Сараите е непосилно да преглътнат факта, че ДОСТ предлага реална и много силна (не само политическа, но преди това морална) алтернатива на абсолютно компрометираната листа на ДПС.

Няма нищо лошо хората да имат избор. С появата на ДОСТ Сараите загубиха монопола си върху турците и мюсюлманите. Безвъзвратно отминаха времената, когато на най-високо ниво в ДПС цинично заявяваха, че и магаре да издигнат, щом е от ДПС, ще бъде избран. Този път няма да им се получи. С тази листа ПОЧЕТНИЯТ прескочи всички граници на търпението дори на твърдия си електорат. Местните му дерибеи губят идейната битка с ДОСТ и залагат на онова, което най-добре умеят - заплахи, рекет и неограничена корупционна финансова мощ. Точно с купени гласове ще се опитат да компенсират неизбежната загуба на традиционни избиратели. Ще го правят необезпокоявани от държавните органи, които би трябвало да осигурят честни и прозрачни избори. Уви, тези принципи не се отнасят до ДПС, с която и Борисов избира задкулисното съглашение. За него Сараите са по-удобни. ДОСТ създава грижи - събира подписи с искане за признаване на статут за национално малцинство, води дела в Страсбург за майчиния език и прочее.

Депесарите са достатъчно нагли да свалят билборда на ДОСТ, могат дори да го подпалят. Спокойни са, че държавата в лицето на Премиера ще си затвори очите. Но им предстои да разберат, че призивът “АДАЛЪ ИЛИ ПЕЕВСКИ - ИЗБОРЪТ Е ВАШ!” вече не може да бъде изтрит, защото е записан като нов морален критерий в съвестта на все повече ДОСТойни български граждани.

Пресцентър на ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код