ДОСТ се регистрира за изборите

Цензурата започна още с регистрацията!

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Танер Алимолла- председател на ДОСТ “Младежи”, регистрираха партията в ЦИК за участие в изборите за Европейски парламент. Регистрацията съвпада с рождената дата на партията - 10 април.


Ръководството на ДОСТ благодари поотделно на всеки от 4127-те, подкрепили с подписите си регистрацията, както и на всички местни структури, които само за 3 дена успяха да ги съберат.

 Регистрацията на ДОСТ едва ли ще бъде отразена в основните медии, защото станахме свидетели на изключително грозен акт на медиен слугинаж и цензура ведно. Поведението на медии, които час преди това охотно отразиха регистрацията на ДПС, но пренебрегнаха регистрацията на ДОСТ, не може да се определи по друг начин. Още повече, когато става въпрос за партия, която на последните парламентарни избори спечели над 100 хил. гласа и е доказала своята тежест в българската политика. Не е трудно да предположим, че и СЕМ ще мълчи сарайски гузно. Явно и тази предизборна кампания ще се проведе в нарушение на принципа за равнопоставено медийно отразяване. Особено неприемливо е поведението на БНТ, която се издържа с данъците и на членовете и симпатизантите на ДОСТ и по закон няма право на такава медийна дискриминация. Тя бе проявена още при огласяването на Декларацията на ДОСТ с искане за признаване на статут на национално малцинство. БНТ предостави охотно своя ефир на крайните националисти в лицето на Ангел Джамбазки, но отказа да покани когото и да е от ръководството на ДОСТ. Явно изобщо не става въпрос за непрофесионализъм,а за брутално изпълнение на сарайска поръчка. Също така е явно, че и на тези избори срещу ДОСТ отново ще се изправят не само сарайските медии, но и смазаната от авторитаризъм и задкулисие държавна машина. Не ни остава нищо друго освен да изправим идеите си срещу корупционните пари и националпопулистката пропаганда, зад която стои Кремъл.

За пореден път изключение направиха БТВ и БНР, пред които председателят на партията г-н Лютви Местан подчерта, че основния приоритет на ДОСТ е съхраняването на стратегическия избор на България да се развива като страна - член на ЕС и НАТО. “Това е най-голямото предизвикателство пред съвременната българска демокрация. Основната битка на евровота е между политически сили, които искат да влязат в Европейския парламент, за да рушат ЕС отвътре, и партии, които са осъзнали максимата, че губим ли ЕС И НАТО, губим всичко”, подчерта още г-н Местан. Освен това ДОСТ има амбиция в ЕП да представлява гласа на националните малцинства в България.

”Днес все още не обявяваме листата, защото оставаме отворени за разговори с ромски организации и за представители на други партии със сходна идеология”, заключи г-н Местан. Формулярът за събиране на подписи с искане за признаване на статут на национално малцинство, е готов. След оформяне на съпътстващия пакет документи ще стартира и самата Подписка.

Пресцентър на ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код