На 24.03. партия ДОСТ проведе извънредна конференция в община Кирково, обл. Кърджали 


На форума присъстваха председателят на партията- г-н Лютви Местан, председателят на ДОСТ - Младежи г-н Танер Алимолла, зам.председателят - г-н Мехмед Ходжа, членовете на НС- г-н Зюрфеттин Хаджиоглу и г-н Бахри Юмер, членове и симпатизанти на ИС на ДОСТ - Младежи, общински координатори на партията от обл. Кърджали. 


Мандатната комисия обяви присъствието на близо 100 делегати (95% от списъчния състав) и удостовери редовността на конференцията.

В приветствените си слова Председателят на ДОСТ и членовете на ръководството благодариха на делегатите от всички населени места на общината за присъствието им и за готовността в тези трудни времена да отстояват политиката на ДОСТ като единствената алтернатива на ДПС. Те очертаха и целите на партията - достойно представяне на изборите за ЕП и най-вече стратегическата цел - спечелването на местните избори избори наесен.


”ДОСТ е втора политическа сила с потенциал да се превърне във водеща. Нещо повече, ако вотът на парламентарните избори беше истински свободен, ако не беше незаконният натиск върху свободната воля на избирателите, заплахите и рекетът, ако не бяха изборните измами, ДОСТ Кирково щеше да е първа политическа сила в общината.” подчерта г-н Местан. Той очерта като основна задача пред новоизбрания председател и новия ОбС на ДОСТ подготовката за евровота да се съчетае с подготовката за местните избори.

”Няма да чакаме последния момент. Буквално още от утре в пряк, честен разговор с избирателите от всяко село ще започнете процеса на номиниране на кандидатите за съветници, за кмет на общината и, обърнете внимание, за кметове на всички населени места , в които ще има пряк избор, без изключение.” беше категоричен г-н Лютви Местан.

Той предупреди делегатите и съпартийците си да бъдат готови за жестока съпротива не само от страна на крайните националисти срещу искането на ДОСТ за признаване на статут на национално малцинство.

”За съжаление, в нашата страна има исторически наложен недемократичен консенсус срещу естествено право на малцинствата да получат уважение и признание за своите етнически, религиозни и културни различия.

“Нямам илюзии, че ще бъдем разбрани, макар Декларацията, приета от Националния съвет да е толкова ясна и с неоспорими аргументи. Аргументите не ги интересуват, реакцията им ще бъде първична. Вече чувам призиви да бъдем подведени под наказателна отговорност за това, че искаме само онова, което България вече поиска и правилно получи за етническите българи в Албания, Словакия, Унгария, Чехия и пр. Мехмед Ходжа често повтаря, че би пролял кръвта си за всеки квадратен метър българска земя, ако някой, който и да е той, посегне на Родината ни. Това се отнася и за мен и, убеден съм, за всеки един от вас. Ние сме против всички форми на сепаратизъм и автономия, ние сме за единна и неделима, но и истински демократична България, в която никой повече няма да се гаври с нашата идентичност, наричайки ни “ ислямизирани българи”, “тюркоезични българи” или още по- обидното “ българо- мохамедани”. ДПС мълчи по тази тема и вие знаете защо, но ДОСТ и достаджиите няма да мълчим. Ще се борим за естествените си права и ще защитим идентичността си от грозни посегателства и ругатни. Дължим го на паметта на Тюркян и на Нури Адалъ, синовете и внуците на когото са в тази зала днес и този факт прави нашата отговорност още по-голяма.” Заключи Председателят на ДОСТ.

Новоизбраният общински председател Назиф Мехмед Юсеин благодари на делегатите за избора и от името на 27 членния състав на Общинския съвет на партията пое отговорност за постоянен диалог със всички местни структури и с избирателите.


”Заедно, без да делим кирковчани по етнос и вяра, сме призвани да спрем порочния модел на управление на ДПС в общината. ДОСТ като основна алтернатива на ДПС в общината е призвана да поеме най- голям дял от отговорността за спасяването на Кирково от клещите на корупцията и некомпетентността и на партизирането на общинската власт. Общински кмет, който отказва на законна партия като ДОСТ, втора на парламентарни избори, да предостави общинска сграда срещу заплащане, при подадена в срок изрична молба, губи моралното си право да управлява общината. Общинската собственост не му е бащиния, нито е местен клон на ДПС сараите, за да се разпорежда, както му скимне. Е, намерихме къде да се съберем, може и на улицата да се правят събрания. С подобни номера ДПС не може да ни спре, а само показва безсилието си.” категоричен бе новият председател - г-н Назиф Юсеин. Той също благодари за пълната зала и подчерта, че това е най-силното доказателство, че са лъжа слуховете за края на ДОСТ.

 “На местните избори ще си кажем тежката дума!” заключи новият общински председател на ДОСТ Кирково.

Пресцентър на ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код