ДО

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРЕЗИДЕНТА

НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО

ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА Р БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ЛЮТВИ МЕСТАН, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДОСТ; ОРХАН ИСМАИЛОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НПСД

(Съпредседатели на Обединение ДОСТ)

Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми г-н Министър-председател,

      Изразяваме дълбокото си възмущение от скандалното назначаване на Валентин Николов за изпълнителен директор на държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, чийто принципал е МРРБ.

Вие, уважаеми г-н Президент, уверявахте гражданите на Р България в своята безусловна принципност в името на прозрачността и добросъвестното служене на народа и държавата – европейска България, член на НАТО.

Назначаването на Валентин Николов е в нарушение на тези принципи. Същият, видно от огласените в българските медии документи, е бил не просто активен участник в т.нар. Възродителен процес, но за особени заслуги по време на насилствената смяна на имената на турците и мюсюлманите в България е получил правителствена награда.

Вие би трябвало да знаете това, г-н Президент? Вие не може да нямате достъп до тази информация от злополучната част на най-компрометираната комунистическа „кървава вендета“ с мирни граждани на Народна република България.

Уважаеми държавни мъже,

в България живеят граждани, етнически, религиозно и културно различни. В България живеят граждани с рани в душите и сърцата си; с достойнство, върху което се е стоварило кърваво посегателство върху съкровеността - обезличаване, взлом в идентитета, чиято граждански легитимна емблема е името.

Сега Вие избрахте за високоотговорна държавна служба В. Николов, удостоен с правителствена награда за участие във Възродителния процес, за зла участ.

Г-н Президент,

това е поругаване на човешкото достойнство и сатанинство спрямо гражданската съвест на стотици хиляди български граждани с наранена и „окървавена“ родова памет. За Вас при това гласуваха близо 300 хиляди от тях, за които политическия патронаж пое ДПС. Цинична сделка ли е Валентин Николов, или циници петнят аурата Ви на държавен глава? „Знак по пътя“ на България занапред ли е Валентин Николов, или нов възродителен скеч на демократичната ни сцена. Във време на исторически ремарки с петна от кръв ли ще живеем ние, етнически, религиозно и културно различните, или се налага да бъдем държавнически назидавани, за да приемем ново „време разделно“ от обединителя на нацията. Да не би тя да не може и не трябва да е модерна гражданска, единна и неделима?! . . .

Получаваме стотици сигнали от граждани с въпросите какви са били заслугите на Валентин Николов в североизточна България и с какви свои конкретни действия срещу пострадалите от Възродителния процес е заслужил правителствената награда.

Уважаеми г-н Президент,

настояваме да отговорите публично на тези въпроси. Настояваме също така незабавно да освободите Валентин Николов от заеманата длъжност, защото оставането му на тази висока държавна служба е гавра с паметта на жертвите на Възродителния процес, както и с болката на стотиците хиляди пострадали.

Ако този наш призив не бъде чут, ние като Обединение ДОСТ си запазваме правото да поемем политическата отговорност за протестите на българските граждани.

София, 18.02.2017 г.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код