СЛЕД ДЕСЕТИЧНАТА ЗАПЕТАЯ – (ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА) В ПЕРИОД . . .

„-Е то Пекин е във Виетнам“ (според Караянчева)

Неотдавна високоинтелигентната Цвета Караянчева възкликна: „-Е то Пекин е във Виетнам“. Авторката на „откритието“ от подзаглавието седмица преди старта на предизборната кампания „сподели“ притесненията си за депутатското място на ГЕРБ в Кърджали. Гледайки назад – с умиление, и задъхана от гняв и притеснение ведно от неизвестното напред.

Цветиното политическо кресчендо почна от ГЕРБ–мажор 2011 – имали 18 798 гласа в Кърджали и стигна до ДОСТ-минор, чиято електорална тежест социологията на техническата възпитаничка на Ямбол измерва прецизно „след десетичната запетая“ !!!

На вниманието на пресцентъра на ГЕРБ и Епицентър.бг.

Гласовете на партия ГЕРБ по последни официални данни от ЦИК за област Кърджали са 11 984 (парламентарни избори 2014). Пак в Кърджали за Цецка Цачева гласуват на първи тур 17 508, на втори тур - 21 474. Разликата е съответно 5524 и 9490, а спрямо гласовете на Плевнелиев от втори тур - 4436.

Сечението между аритметиката и социологията на Караянчева е 0. И понеже 9 490 е цяло число, то след десетичната запетая на Караянчева е собствено тя, все и само тя – в период, защото сме силни в математиката, без да сме технически специалисти.

И сега - задачи с политическа звездичка за вездесъщата „аритметичка“ Цвета Караянчева:

1. Колко са гласовете на ГЕРБ в гласовете за Плевнелиев, ако на втория тур, на който Плевнелиев печели изборите за президент, в Кърджали те са с 1760 по-малко от първия тур?

2. Колко са гласовете на ГЕРБ в гласовете за Цачева, ако на втория тур, на който Цачева губи изборите за президент, в Кърджали те са с 3966 повече от втория тур в сравнение с първия и с 9490 повече от гласовете за ГЕРБ през 2014 г. на парламентарни избори – чисто партиен вот.

3. Защо губещата на първи тур през 2016 Цачева в Кърджали има повече гласове от гласовете на печелещия втория тур през 2011г. Плевнелиев?

4. Защо губещата изборите за президент Цачева на втория тур в Кърджали има повече гласове от гласовете на втория тур в Кърджали на спечелилия изборите през 2011 г. Плевнелиев?

5. Къде спрямо десетичната запетая се разполага ръстът на електоралната тежест на ГЕРБ в Кърджали за периода 2014 – 2016 спрямо гласовете на Цачева?

Защо Цвета Караянчева не извиси глас, когато прочете позицията на Обединение ДОСТ за комунистическата лексика на Цветан Цветанов при политическия му анализ на листата на ГЕРБ в Кърджали, чийто водач е все и само тя същата? Припомняме, че г-н Цветанов в стила на комунистите нарече мюсюлманите в България „българи мохамедани“. Или нещо я стегна в гърлото тогава и изгуби „и ума, и дума“? С „…но млъкни, сърце“ „приспа“ демократичната си съвест и политическата си речовитост Караянчева.

А може би точно заради това „избухна“ в социологически „екстаз“ и аритметическа „компетентност“!? Стратегия и тактика, квазидобросъвестност (самата Караянчева негодува срещу стадионите и площадките за масов спорт, като в Гулийка например, и рече, че там няма млади хора - на 3 юни 2016 г., преди да стигне до „Пекин във Виетнам“).

С тези си мерки и теглилки, въпреки децибелите, Караянчева не може да измери Лютви Местан. Ямбол и техниката не са му по мярата политическа. Колкото и да е рупор на Цветан Цветанов, не смогва да „съсипе“ Лютви Местан, за съжаление на Епицентър.бг. Нашето е за Храма на Словото и неговия Жрец…

В заключение, за ядрото на ДОСТ. То е толкова „конгломерат от клиентелисти и квази-борци срещу олигархията“ (Вж. Епицентър.бг, Ядрото на ДОСТ е конгломерат от квази-борци срещу олигархията. Цвета Караянчева съсипа Местан: Електоралната тежест на ДОСТ е след десетичната запетая!, 16 февр. 2017 г., 18:21), колкото „Пекин е във Виетнам“ (вж. Епицентър.бг, Фурор на деня Цвета Караянчева в Атака: Пекин е във Виетнам 3 юни 2016, 15:53)

     ПРОФ. Д.Ф.Н. МАРИАНА ГЕОРГИЕВА

     ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код