Семейството на ДОСТ продължава да се разраства, като в него вече се включиха и най-младите. От днес, 11 февруари партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност има своята първа Младежка структура в град Кърджали. На събитието присъства председателят на партията г-н Лютви Местан и неговите заместници – г-н Шабанали Ахмед, проф. Мариана Георгиева и г-н Мехмед Ходжа, както и г-н Ахмед Юсеин – областен координатор на партията, общински и областни координатори на ДОСТ.

 „Тази вечер Вие пишете история“, с тези думи г-н Местан се обърна към младежите. „Сърцето ми се изпълва с гордост и радост едновременно, като гледам тази препълнена зала. Тази вечер е най-щастливият ден в дългата ми политическа кариера и това щастие го дължа на Вас, скъпи приятели“, сподели Председателят на ДОСТ и пожела ползотворна и успешна работа на новата организация. Г-н Местан представи пред събралите се младежи основните цели и приоритети, за които ще се бори ДОСТ в 44-тото Народно събрание. Той за пореден път заяви, че ДОСТ ще работи за демокрация без сараи - „ДОСТ ще служи на обикновения гражданин, а не на олигархични кръгове. Ще работим за вашата трапеза и няма да се крием в сараи“.

По време на събранието от младежката организация представиха пред гостите проект за Програма на МДОСТ. Сред основните приоритети на младите хора са изграждане на младежки структури в страната и чужбина, активно участие на младежките структури на предстоящите избори, стимулиране на заетостта, както и подкрепа в социалната интеграция на младите хора и на младежи в неравностойно положение.

 Председател на Младежката структура на ДОСТ е Нефиде Наим. Тя е родена в град Кърджали и работи в сферата на икономиката. Конференцията избра Общински младежки съвет.
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код