ЗА ДЕТОНАЦИИТЕ НА ЕПИЦЕНТЪР.БГ

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ МУ РЕДАКТОР

     Възразявам срещу мажоритарната нетолерантност на словосплетничеството в публикацията „Скандал! Ердоган атакува българския парламент с ислямистката коалиция „Обединение ДОСТ“ от 6 февр.2017/14:32. Аз съм зам.-председател на ПП ДОСТ и съм възмутена от самоволието да етикетирате „Обединение ДОСТ“ като ислямистка коалиция. Дяволът си играе с Вас, когато не мислите точно. Духовната конституция на езика не може да се скверни от разкраченото между кой знае как облицовани пристрастия към политически сили и отломките от журналистически морал перо, което скърцащо изписва „Скандал!“ в редакторския материал.

     Сигурно обявяването на „Обединение ДОСТ“ на пресконференцията на Лютви Местан и Орхан Исмаилов смущава статуквото, защото заявява себе си в модерния граждански патриотизъм с баланса на човешката идентичност и неприкосновеността на държавните ни граници; на изстрадалите посегателствата и поругателствата на Възродителните процеси и единната и неделима българска нация. Силна е позицията на „Обединение ДОСТ“ за евро-атлантическа демокрация без сараи. „Обединение ДОСТ“ е коалиция с ресурс за 44-то Народно събрание.

     Езикът е „свещен“, г-жо Главен редактор, и Вие не може да го „насилвате“ с „хули гадки“ за квалификацията „ислямистка коалиция“ на „Обединение ДОСТ“ и така да упражнявате рекет над общественото мнение. И по пантофи и в халат да го приласкавате, не може да го подвеждате, че „Ердоган атакува българския парламент“.

     Аналогиите Ви са неверни. ДОСТ не е прокси – нито като партия, нито като Обединение. А търсенето на контрапункт по оста на вярата в политиката на България е обречено до умопомрачение пристрастие или наемничество, не зная. Думите не са „стъклени перли“, а редакторът не е Херман Хесе.

     Коалиция „Обединение ДОСТ“ в 44-то НС не „ще бъде поредният погром върху националните интереси на България“. Защото модерният граждански патриотизъм и евроатлантизмът са цивилизована политика на истинска демокрация.

     Арогантността на мисълта и хазартната злонамереност с езика в „Скандал!...“ от 6 февр.2017/14:32 е разюздана всепозволеност в Храма на Словото, един от Жреците на който е негово величество Журналистът. Всуе!

                                                                                                                                                                                                             Проф. д.ф.н. Мариана ГЕОРГИЕВА


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код