„Обединение ДОСТ“ ще работи за демокрация без сараи и ще обединява всички български граждани

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан и председателят на НПСД г-н Орхан Исмаилов официално обявиха решението си за коалиция между двете формации и явяване заедно на предсрочните парламентарни избори като „Обединение ДОСТ“. Това се случи по време на първата съвместна пресконференция, на която двамата лидери се определиха като "носители на един модерен граждански патриотизъм". Те дадоха и заявка, че ще се борят за "европейска демокрация без сараи". Г-н Лютви Местан заяви, че новата коалиция се създава с една национална задача: "Тя синтезирано може да се определи като демокрация без сараи, eвропейска демокрация без сараи“. В допълнение г-н Орхан Исмаилов заяви, че най-важното е „да разчупим този модел, феодализма по места и задкулисието, което управлява вече 25 години“.

И г-н Лютви Местан, и г-н Орхан Исмаилов не поставят под въпрос влизането на "Обединение ДОСТ" в 44-тото Народно събрание. Въпросът според тях е не дали ще прескочат 4-процентовата бариера, а с колко, защото „това обединение е една голяма политическа сила“.

Двамата лидери обясниха, че коалицията е резултат от желанието на техните структури по места за обединение. Те заявиха амбицията да се борят за гласовете на всички български граждани, включително и на изселниците в Турция. "Мегданът за политическа надпревара за спечелване на сърцата – обаче с идеи, не с пари е отворен, да заповядат и те", призова ги г-н Местан.

 И лидерът на ДОСТ, и лидерът на НПСД заявиха, че ще бъдат абсолютно равнопоставени в коалицията, а липсата на абревиатурата на НПСД в името ѝ се компенсира от слогана "Свободни и достойни с ДОСТ". "В коалиционното споразумение е записано, че винаги заедно председателите взимат решенията", заяви г-н Местан.

 Утре 07.02 (вторник) г-н Местан и г-н Исмаилов ще внесат документите за регистрация на Коалиция „Обединение ДОСТ“ в Централната избирателна комисия.


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код