Уважаеми Наим Сюлейманоглу

Скъпи приятелю,

Ние турците в България и всички български граждани се гордеем с Вашите изключителни постижения на международната спортна арена. Носител сте на редица титли - „ Най-добър щангист на всички времена“; „Най-млад рекордьор в историята по вдигане на тежести“; „Най-добър спортист в света“. Спечелихте три златни медала на Олимпийските игри, седем пъти сте световен шампион и шест пъти - европейски шампион. С всички тези отличия Вие написахте името си със златни букви в световната история на спорта и винаги сте били повод за почит и гордост.

Благодарение на Вас светът научи за трагедията, трудностите и премеждията на турците и мюсюлманите в Република България по време на така наречения Възродителен процес през 1984-1985 година.

 И днес Вие продължавате да бъдете отдаден не само на спорта, но и сте с много силна гражданска позиция и ангажираност по проблемите на социалната сфера и политиката.

 Вашето присъствие на Учредителната конференция на ДОСТ даде надежда и стимул на младите хора в България да вървят по пътя на новата ни партия. Страната ни повече от всякога се нуждае от примера на хора като Вас.

 По този повод от собствено име, от името на Изпълнителния съвет и членовете на ДОСТ Ви поздравявам с Рождения Ви ден и Ви пожелавам дълги години, изпълнени със здраве, благоденствие и щастие.

 Честит Рожден ден, Шампионе!

                                                                             

Лютви Местан

Председател на ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код