ДЕКЛАРАЦИЯ

Приетото на 15.12.2016 г. Решение, с което се вдига такса смет и данък сгради е абсолютното доказателство за това, че кметът Хасан Азис не работи за интересите на жителите и бизнеса в община Кърджали. Оставайки глух към призивите „против“ вдигането на местните данъци и такси показва, че има сценарий, с който без никаква обществена дискусия, зад гърба на хората, да се осигури финансов ресурс за касата на фактически фалиралата заради тоталното некомпетентно 13 годишно управление Община. Каква е вината на хората, че трябва да плащат от джоба си за огромния дълг натрупан от непрозрачното разпределяне на обществени ресурси през четирите мандата на управление на настоящия градоначалник. Заради чий ненаситен "ВЪЛЧИ" апетит, за пореден път, хората се натоварват с още разходи от мизерния си бюджет. Кърджали е на предпоследно място в класацията за доход на глава от населението в България, и сравняването с данъците на жителите на община Бургас е абсолютна манипулация и нагла информационна заблуда.

Истината е тази: в началото на управлението на Хасан Азис през 2004 г. средният доход на човек в област Кърджали е 82.1 процента от средния за страната. Сега, в годината, когато за всеобщо възмущение на всички жители на Общината - г-н Азис беше избран за „Кмет на годината на България“, доходите са три пъти по-малко от тези Общини, с чиито данъци се сравнява.

През всичките предизборни кампании кметът на община Кърджали обещаваше стотици милиони инвестиции и сигурно повишаване на стандарта на живот. На фона на тези обещания получихме - мизерия, масова икономическа емиграция, намаляване на населението, застаряване и отрицателен естествен прираст. Безизходицата на Общината е в следствие на абсолютна некомпетентност на управление. Осигуряването на медиен комфорт с цел самореклама и липсата на развитие на мениджърските способности доведоха до финансов и административен колапс. Съмненията за нарочни дългове с цел обслужване на лични частни интереси, обществените поръчки, които печелят едни и същи лица от близкото политическо и роднинско обкръжение дават основание да се мисли, че отново нашите пари ще потънат в нечий джоб или ще отидат за сарайския охолен живот на един почетен партиен лидер.

Общинският парламент да преосмисли решението, което взе за увеличаване на данъците, с които се натоварват допълнително жителите и бизнеса в община Кърджали. Съветниците представляват интересите на хората, които са ги избрали и на тях трябва да служат. Не трябва да се позволява да бъдат използвани за колективната безотговорност, чрез която се източват парите на данъкоплатците. Тяхна е задачата да контролират действията на един самозабравил се кмет и да му се отнемат права ако не работи в интерес на жителите на Общината. Да чуят гласа на хората от улицата, защото може да стане достатъчно висок за да преодолее информационната бариера, която му е поставена.

Общинският съвет на партия ДОСТ подкрепяме Инициативния комитет, който се представлява от г-жа Маргарита Павлова, защото смятаме, че са справедливи исканията им. Кметът на Общината трябва да работи за интересите на всички жители и ако не го прави - ние с правото си на протест, ще покажем мнението си за управлението на г-н Хасан Азис.

ОбС на ПП ДОСТ - Кърджали


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код