ДОСТ е партията на модерния граждански патриотизъм

Това заяви лидерът на ДОСТ г-н Лютви Местан на Учредителната общинска конференция във Велики Преслав.

Конференцията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от трагичния инцидент в село Хитрино и атентатите в град Истанбул и Кайсери.

Гости на събранието бяха председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, зам.-председателите г-н Айдоан Али и проф. Мариана Георгиева, г-н Рашид Куру – член на ИС на партията, и г-жа Нуртен Ремзи.

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан беше посрещнат с бурни аплодисменти от препълнената зала. В началото на словото си той благодари на присъстващите, че са тръгнали по трудния, но верен път на ДОСТ, която е носител на един истински, модерен граждански патриотизъм. Старопрестолният Велики Преслав е най-подходящото място да се заяви тази ценност на партията. Това е съществената разлика от Движението за права и свободи, чийто интерес са олигархичните кръгове. И във Велики Преслав г-н Местан заяви още веднъж, че „доганизмът“ в българската политика е своеобразен неототалитаризъм, визирайки заплахите за уволнение от работа, спиране на социални помощи, отправени към всеки гражданин, който е заявил предпочитание към новата партия ДОСТ. „Вашата смелост и доблестта Ви са по-силни от заплахите на ДПС“, продължи в словото си Председателят. Г-н Местан подчерта, че принципите и целите, които ДОСТ си поставя, са в името на изконните човешки права и равнопоставеност на всички български граждани. Председателят на ДОСТ призова хората да не се страхуват и да бъдат горди в решимостта си да живеят съобразно демократичните правила в България.

„В залата сме се събрали хора, които сме тръгнали по един и същи път – политика в името на гражданите, а не политика, която да злоупотребява с вота на гражданите“, сподели зам.-председателят на партията проф. Мариана Георгиева.

Зам.-председателят и депутат от Шумен г-н Айдоан Али също благодари на събранието. „Искам да стисна ръката на всеки един смел и достоен човек тук в залата. Точно преди една година човекът от Сараите смъкна маската и показа, че нито той е либерал, нито ДПС е либерална партия. Този човек определи достойната Декларация на г-н Местан във връзка със сваления руски самолет за голям гаф. Може би пък трябва да му благодарим, защото на всички, които сме се събрали тук, ни е писнало да ни лъжат с една измислена демокрация. Аз съм сигурен, че хората няма да продадат душите си за някой лев. Убеден съм, че всички в тази зала сме истински патриоти“. Г-н Айдоан Али заяви пред присъстващите, че ДОСТ ще помага на малкия производител и още от пролетта ръководството на партията ще работи по проекти в тази посока.

Общинската конференция избра и ръководство – председател ще е г-н Нурай Заран. Негов заместник ще е г-н Ариф Мехмед, а г-н Хюсеин Хюсеинов - секретар на Общинския съвет. Конференцията избра и Контролен съвет.


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код